Web Analytics Made Easy - Statcounter

آئین تکریم حجت‌الاسلام رحمت‌الله اروجی، مدیرکل سابق تبلیغات اسلامی استان اصفهان و معارفه حجت‌الاسلام مهدی فوقی، مدیرکل جدید این سازمان با حضور آیت الله طباطبایی نژاد نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه اصفهان و حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلغات اسلامی کشور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، در این مراسم، حجت‌الاسلام و المسلمین آیت‌الله طباطبایی نژاد، نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه اصفهان با اشاره به موضوع تبلیغ اظهار کرد: مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) فرمودند که «تبلیغ دین درواقع مبارزه با دشمن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» این‌طور نیست که فقط یک مسئله معمولی را بیان کنیم یا شعری را بخوانیم. باید احکام را تبیین کنید. اکنون تمام سعی دنیای کفر این است که علیه ما حرفی را بزند و یا در رابطه با دین تحریفی بکند و یا مسئله‌ای را به غلط بیان کند. باید مداحان و منبری‌هایمان احکام دین را تبیین کنند. خداوند می‌فرماید کسانی که دین را تبلیغ می‌کنند فقط از خدا می‌ترسند.

وی افزود: مُبلغ یعنی نخواهد به خاطر خواسته‌ی مستمع خود حرفی بزند، نخواهد به خاطر موافقت با دشمن حرفی بزند و فقط خدا را در نظر بگیرد و برای خدا سخن بگوید و برای خدا مسئله را تبلیغ کند و از هیچ موجودی جز خداوند نترسد و بداند که حسابگر، خدا است که از دل‌ها نیز خبر دارد و فقط لفظ نیست، ممکن است لفظ برای خدا باشد و دل جای دیگری کار کند، اما خداوند حساب دل را هم دارد.

نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه اصفهان افزود: تبلیغ کار بسیار عظیمی است و همه انبیاء و اولیای خدا فقط برای تبلیغ دین و آگاهی دادن به انسان‌ها آمدند، برای هوشیار کردن انسان‌ها آمدند تا فریب شیطان‌های جن و انس را نخورند. اگر چنین هم باشد خیلی مقام بالایی است که مورد دعای حضرت علی بن موسی‌الرضا (ع) قرار می‌گیرند که فرمودند «خدا رحمت کند کسی که امر ما را احیا کند.» از او پرسیدند چگونه امر شما را احیا می‌کند و حضرت فرمودند «آن عزیزان، کسانی هستند که علم ما، امر ما و دستورات ما را یاد می‌گیرند و خواسته‌های ما را می‌فهمند و آنچه یاد گرفتند را به مردم تعلیم می‌دهند»

آیت الله طباطبایی نژاد تصریح کرد: تبلیغ کار بسیار مهمی است که بدون یاری و همراهی مردم ازنظر مادی و معنوی پیش نمی‌رود. تبلیغِ مبلغ با فهم مستمع اثر می‌کند. انبیاء در زمانی که مردم جاهل بودند کارشان پیش نرفت؛ حضرت نوح (ع) ۹۵۰ سال تبلیغ کرد و نتوانست یک کشتی آدم جمع کند چون مردم حاضر به گوش کردن نبودند، بنابراین به خداوند گزارش می‌دهد که خدایا هرچه دعوت می‌کنم اثر ندارد و فرار می‌کنند. حضرت نوح اولین پیغمبر اولوالعزم خدا است که در مُبلغ بودن و علم و آگاهی و معصومیت چیزی کم ندارد اما وقتی مستمع دست خود را در گوش می‌گذارد که نشنود مبلغ چه باید بکند! لذا هرچه علم و فهم و دانش بشر بیشتر شود کار مبلغ بهتر می‌شود و وقتی مبلغ، حضرت موسی (ع) شد جمعیت زیادتر می‌شود زیرا بشر رشد کرد، جمعیت پیرو حضرت عیسی (ع) نیز زیادتر می‌شود و پیغمبر گرامی ما حضرت محمد (ص) در مدت ۱۰ سال در حجةالوداع ۱۲۰ هزار نفر جنگجو و شمشیر به دست همراه داشتند و زمان امام خمینی (ره) نیز از همه پیغمبران الهی، فدایی بیشتر دارد و همه از جهت این است که مستمع، مستمع فهمیده و هوشیاری باشد.

نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه اصفهان گفت: اگر مردم بیدار و بصیر باشند و فهم و علمشان بالا ببرند زودتر متوجه می‌شوند و به همین جهت است که جهان باید برای آمدن حضرت مهدی (عج) آماده شود. حضرت مهدی (عج) نمی‌آید زیرا جهان آماده او نیست و چشم‌ها نمی‌تواند آن نور را تحمل کند و لذا در روایت وجود دارد که هنگامی‌که امام زمان (عج) می‌آید خدا دست عنایتی روی انسان‌ها می‌گیرد که عقلشان رشد کند. فرض کنید همه مجموعه انسان‌های دنیا یک آدم است که زمان طفولیت و نوجوانی و جوانی داشته و اکنون باید به زمان کمال برسد تا امام زمان (عج) بیاید.

وی افزود: اگر بخواهیم مبلغین کارشان را درست انجام دهند باید زمینه را برای تبلیغ آن‌ها آماده کنیم و مردم نیز باید همت کنند که انصافاً مردم اصفهان در رابطه با تبلیغ دین بسیار کمک می‌کنند. مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) درباره مردم اصفهان فرمودند که اصفهانی‌ها کسانی هستند که برای خودشان کم می‌گذارند اما در راه دین خوب خرج می‌کنند. همه باید دست‌به‌دست هم بدهیم و اسلام را تبلیغ کنیم تا کم‌کم به کل دنیا برسیم و الگوی جهان بشویم و مقدمات ظهور حضرت مهدی (عج) را آماده کنیم‌.

جهاد عظیم روزگار ما تبیین است

در ادامه مراسم محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات کشور اظهار کرد: ما کار خود را جدی گرفتیم، انشاالله در محل عمل این موضوع قابل رؤیت و ارزیابی است. جهاد عظیم روزگار ما تبیین است و حتی اساس اساس برنامه راهبردی اسلام، تبیین است پس به هر چیزی نمی‌توان گفت روش اسلامی است؛ روش اسلامی عبارت از تبیین و در این جهاد و مجاهدت مصمم هستیم تا جلو رویم.

وی گفت: زحمت آقای اروجی در تهران افزون خواهد شد خواهش من این است که همه کمک کند چراکه آقای فوقی کار سنگین رابه دوش دارد و باید تقسیم قوه کنید و با حمایت همه عزیزان بزرگوار و مسئولین بار سنگین تببین این روزگار را به عهده دارید تا خدمت کنید و یک قدم جلوتر برویم.

سازمان تبلیغات اسلامی نهادی انقلابی و ولایی

همچنین حجت‌الاسلام و المسلمین رحمت اروجی، مدیرکل سابق سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: سازمان تبلیغات اسلامی به‌عنوان یک نهاد انقلابی و ولایی، عرصه گسترده از خدمت به آن واگزار شده و عائله بسیار قابل توجهی دارد که همه متوقع هستند، ولی آنچنان که شایسته و بایسته این نهاد تبلیغی و انقلابی و دینی است هم از منظر اعتبارات به ویژه در سطح استان و هم از منظر سخت افزار در مضیقه هستیم که به ویژه استان اصفهان این ویژگی را داد.

اروجی گفت: در دولت فعلی و انقلابی و با حضور آقای فوقی در سازمان تبلیغات اسلامی، هم ازنظر نرم افزاری و هم ازمنظر سخت سخت افزاری و نگاه ژرف و حکیمانه‌ای که نسبت به مقوله تبلیغ و تببین دارند انشالله افق روشنی جلوی چشم عزیزان است.

وی تصریح کرد: خیلی از مواقع هنگامی‌که جابجایی صورت می گیرد و سنگر سپاری اتفاق می افتد، این سخن نیز گفته می شود که اتفاقاً جای ایشان بوده وخیلی خوب شد که ایشان با توان و ظرفیت بیشتر در این جایگاه قرارگرفتند. هرچه خیر و خوبی اتفاق افتاده همت والای شما و همراهی و دعای خیر شما بود. ما هیچ داعایی نداریم و امیدوارم همیشه توفیق خدمت به جامعه داشته باشیم.

سازمان تبلیغات، حلقه وصل هیئت‌ها و مؤمنین

در ادامه این مراسم، حجت اسلام و المسلمین مهدی فوقی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی بابیان اینکه یکی از خوبی‎های سازمان تبلیغات اسلامی این است که این سازمان می‌تواند حلقه وصل هیئت‌ها و مؤمنین باشد، گفت: امیدوارم بتوانیم در سازمان تبلیغات تمام کارهای ناتمام را تمام کنیم.

وی افزود: حجت‌الاسلام والمسلمین آیت‌الله اروجی انسانی تمام است که حقیقتاً خالصانه کار کردند و امروز روز تکریم از آقای اروجی است که چقدر تلاش و زحمت کشیدند و کار کردند و آرامش برقرار شود و این آرامشی که غیر از تمسک به اهل‌بیت برقرار نخواهد شد.

فوقی ادامه: هویت روحانیت در خدمت به مردم است. سخنرانی یکی از وظایف روحانیت است و مردم از ما انتظار خدمت دارند و می‌خواهند ما را کنار خود ببینند. من فکر می‌کنم در سازمان تبلیغات آن فرمایشی که مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) فرمودند این بود که ما جهان از آنچه کرده‌ایم تبلیغ کنیم. تبلیغ در مقابل تحریفی است که آن‌ها از آرمان‌های انقلاب اسلام دارند و فکر می‌کنم ساختار آماده و فضا مهیا است و سفره پهن است و انشا الله بتوانیم خدمت کنیم.

کد خبر 551281

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سازمان تبلیغات اسلامی رییس سازمان تبلیغات اسلامی تودیع و معارفه رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان سازمان تبلیغات اسلامی حجت الاسلام انسان ها آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۲۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، این کتاب یکی از دستاوردهای اولین «همایش مسجد و نظم اجتماعی در ایران» است که از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده است. 

کتاب «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه» با تأکید بر اینکه مساجد به‌عنوان مراکز سنتی تبلیغات و ارتباطات، جایگاه خاص و ظرفیت گسترده‌ای برای تبلیغات دینی دارند، تلاش می‌کند در پژوهشی آسیب‌شناسانه عوامل اختلال در کارکرد تبلیغی مساجد را شناسایی و در نهایت، راهکارهایی برای برطرف شدن آن‌ها ارائه کند.

پژوهشگر در این اثر تلاش می‌کند به این سوالات پاسخ دهد که آیا مساجد موجود دارای ظرفیت کافی (فضا، تجهیزات و...) برای اجرای امور تبلیغی هستند؟ چه مشکلات و کمبودهایی در مساجد بر سر راه اجرای تبلیغ دینی وجود دارد؟ مشکلات و کمبودهای موجود چه اختلالاتی را در امر تبلیغ دینی و اثربخشی آن به ‌وجود آورده است؟ برای رفع آسیب‌های موجود در امر تبلیغ دینی مساجد، چه اقداماتی باید صورت پذیرد؟

در همین راستا از طریق مطالعۀ منابع مکتوب و مصاحبه با ائمۀ جماعت و دست‌اندرکاران و فعالان مساجد و نظرسنجی از نمازگزاران و بررسی چهار مسجد انتخابی، ابتدا وضعیت مطلوب و موجود مساجد را مشخص و سپس از مقایسۀ این دو، آسیب‌های تبلیغات دینی در مساجد را شناسایی می‌کند.

در این پژوهش، مشکلات و کمبودهای موجود بر سر راه تبلیغات دینی مساجد، در ۶ دسته و شاخص‌های متعدد «برنامه‌ها و فعالیت‌های مختلف با هدف تبلیغ دینی در مساجد»، «روش‌ها و ابزار و امکانات تبلیغی در مساجد»، «نحوۀ برقراری ارتباط بین مسئولان مساجد و مردم»، «نقش امام جماعت در تبلیغ دینی مساجد»، «نقش خادم مسجد در تبلیغ دینی» قرار گرفته‌ است. وجود آسیب در هریک از شاخص‌ها، به‌نسبت اولویت و اهمیت آن، پیامدهای متفاوتی دارد که همۀ پیامدها در نهایت به شکست خوردن تبلیغات مساجد در رسیدن به اهداف منجر می‌شود.

مطابق نتایج حاصل از مصاحبه با امامان جماعت و اعضای هیئت‌امنا و فعالان ۴ مسجدِ مورد مطالعه در این اثر، بزرگ‌ترین آسیب در تبلیغات دینی در مساجد، موازی‌کاری در سازمان‌های مرتبط با امور مساجد، نبودِ برنامۀ تبلیغی مفید و افراد اجراکنندۀ آن و نبودِ امکانات و ابزارهای لازم برای پاسخ‌گویی به نیازهاست. اختلاف سلیقه بین کارگزاران مسجد و کاهش بازدهی مسجد، دخیل‌نکردن جوان‌ها در امور مساجد و انتخاب‌نکردن موضوعات تبلیغی متناسب با جوانان، نبود کانال ارتباطی بین دانشمندان و علمای بنام با مسجد، اختصاص ندادن بودجۀ لازم برای تبلیغات دینی در مساجد، مسئلۀ خرافات و مستند نبودن سخنرانی‌ها و مداحی‌ها در هیئت‌ها به روایات و قرآن و تاریخ معتبر، نشناختن تهدیدها و ابتلائات اجتماعی توسط مسئولان مسجد، به‌ویژه روحانیان، عدم استفاده از امکانات و روش‌های مختلف صحیح و مثمر مانند دیگر ادیان در استفاده روزانه از انواع کتاب، نرم‌افزارهای مختلف، بروشورهای تبلیغی، برگزاری اردوهای متعدد و استفاده از روش‌های نادرست و اجراهای ناقص که باعث رانده‌شدن افراد از دین می‌شود، از دیگر آسیب‌هایی است که به آن اشاره شده است.

پژوهشگر در فصل پایانی به برآیندی کلی از مصاحبه‌ها می‌رسد و برخی از اختلالات و پیامدهای ناشی از کمبودها و آسیب‌های تبلیغات دینی در مساجد را برمی‌شمارد که عبارت‌اند از: مؤثر نبودن تبلیغات دینی مساجد علی‌رغم تلاش‌های متعدد، به‌سبب نادرست یا ناقص بودن تلاش‌ها و گام‌های برداشته‌شده؛ هدر رفتن وقت و انرژی و بودجه‌های صرف‌شده در فعالیت‌هایی که ناقص اجرا شده‌اند؛ شکست خوردن تبلیغات دینی ضعیف ما در مقابل تبلیغات قدرتمند دشمنان در جذب مخاطبان و گرایش مخاطبان به تبلیغات و رسانه‌های بیگانه؛ جذب نشدن قشرهای مختلف به مسجد و به‌تبع آن، کاهش جمعیت مساجد و از دست دادن بخش وسیعی از مخاطبان تبلیغات دینی؛ زده و فراری شدن افراد مختلف به‌ویژه قشر حساس نوجوان و جوان از دین و مسجد به‌خاطر رفتارهای نادرست برخی افراد؛ مخاطب دائمی و ماندگار نشدن افراد به‌ویژه جوانان به‌عنوان آینده‌سازان مملکت در مسجد.

قربانیان در پایان برای رفع آسیب‌های تبلیغات دینی مساجد، پیشنهادهای کاربردی و پژوهشی ارائه می‌دهد که تشکیل شورای طرح و برنامه‌ریزی قوی و کارآمد با حضور کارشناسان خبرۀ حوزه و دانشگاه؛ تعیین راهبرد و اهداف و سیاست‌های اجرایی و برنامه‌ای برای مسجد؛ تدوین طرح و برنامۀ درازمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت برای تبلیغات دینی مساجد؛ ایجاد مرکز قوی پژوهشی و تحقیقاتی ملی و بین‌المللی ویژۀ مساجد؛ تهیۀ طرح سامان‌دهی مساجد کشور؛ تعدیل و سامان‌دهی تعدد مراکز دخیل در امور مساجد؛ تهیۀ بانک اطلاعات مساجد کشور؛ حذف نهادهای متعدد دینی که فعالیت‌های موازی با مساجد انجام می‌دهند، از آن جمله‌اند.

همایش علمی- پژوهشی «مسجد و نظم اجتماعی در ایران» با توجه به راهبرد «نهضت بازگشت به مسجد» به‌عنوان محور اصلی برنامه تحولی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و با همکاری مراکز علمی و دستگاه‌های فرهنگی در گستره ملی در تاریخ‌های ۱۹ و ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد. آیین اختتامیه این همایش چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه روحانیون در حج به سبک زندگی اسلامی و جهاد تبیین
  • معلمان وظیفه خطیر جهاد تبیین را برعهده دارند
  • صداوسیما در مسابقه ۹۰ دقیقه‌ای ؛ ۹۵ تبلیغ پخش کرد!
  • ۶۵۰ مبلغ دهه کرامت در خراسان جنوبی فعالیت تبلیغی خواهند داشت
  • کاری که تلویزیون با ما می‌کند!
  • صداوسیما در مسابقه ۹۰ دقیقه‌ای ۹۵ تبلیغ پخش کرد!
  • تپسل و شیپور قرارداد همکاری امضا کردند
  • بازار ۵۰ میلیاردی تبلیغات در شیپور
  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • خدمات جهاد سازندگی ماندگار است